|
Whistlowisko
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomo¶ć |
michu Go¶ć
|
Wysłany: Sro PaĽ 10, 2012 9:27 Temat postu: Czyszczenie i konserwacja/sezonowanie |
|
|
Witam jeszcze raz.
Moje pytanie do osób które grają na uilleannach i mają już jakieś doświadczenie
Znacie jakieĹ› dobre sposoby na czyszczenie i konserwacjÄ™ dud?
Co najlepiej polecacie do konserwacji i czyszczenia chantera w tym do klap bocznych?
Na co zwrócić uwagę i jakich narzędzi użyć przy czyszczeniu oraz jakie są najlepsze środki dostępne u nas w Polsce? Czy dadzą radę środki do czyszczenia i konserwacji instrumentów drewnianych?
Co do worka to co najlepiej polecacie do sezonowania i czyszczenia?
Temat trudny bo dobierając złe środki można zniszczyć instrument i tego bardzo się obawiam dla tego chcę się spytać bardziej doświadczonych.
Jeśli chodzi o narzędzia to potrzebne są wyciory, szmatki czy może są jeszcze jakieś inne które by się przydały? W jaki sposób czyścić nasze dudy?
Co do dud to cały czas czekam na przesyłkę ale jak dojdzie chcę po przetestowaniu wyczyścić cały instrument gdyż przydało by się trochę go wyczyścić i zakonserwować jako że nie był grany jakiś czas. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|