Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Uzu27
|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 14:15 Temat postu: Susato Low D Whistle |
|
|
Witam. Bardzo chciaĹabym zaczÄ
c przygodÄ z Whistle wiÄc mam kilka pytaĹ. Gdzie mogÄ kupic Susato Low D Whistle, ile kosztuje i czy trudno siÄ na tym gra? GraĹam juĹź na klarnecie, flecie prostym i teraz gram na saksofonie. NaprawdÄ bardzo chciaĹabym grac na Susato Low bo podoba mi siÄ jego barwa dĹşwiÄku i w ogĂłle. ChciaĹam siÄ teĹź dowiedziec czy w tym filmie to jest Susato low D? Oto link http://www.youtube.com/user/usfenderfsdlx#p/u/3/YGdz-dBaltA.
ZapomniaĹam. Jeszcze jedno gdzie bym mogĹa kupiÄ Susato high whistle? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Efraim
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 13:21 Temat postu: |
|
|
Hej!
Rozumiem, Ĺźe interesuje CiÄ nowy egzemplarz? JeĹli tak, to jednÄ
z moĹźliwoĹci jest odwiedzenie internetowego sklepu: Bigwhistle
Czasem oglÄ
dam ofertÄ i whistle susato caĹkiem przyzwoite ceny tam majÄ
.
JeĹli chodzi o filmy z Susato Low D w roli gĹĂłwnej, to mĂłgĹbym zaproponowaÄ np ten http://www.youtube.com/watch?v=YGdz-dBaltA
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Uzu27
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 13:51 Temat postu: |
|
|
Nie. Nie musi byÄ nowy. Dobrze by byĹo jak by ktoĹ miaĹ na sprzedaĹź w Polsce Mam jeszcze jedno pytanie. Czym siÄ róşni susato tuneable od zwykĹego? W internecie jeszcze znalazĹam taki instrument tylko nie wiem czy on siÄ zalicza od whistli. Nazywa siÄ Andean quenas. Czy moĹźe wiecie gdzie w Polsce moĹźna kupiÄ coĹ takiego? MoĹźe byÄ uĹźywane |
|
Powrót do góry |
|
 |
michal18c

kolno
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 14:49 Temat postu: |
|
|
Tunable to whistle, ktĂłry moĹźna dostrajaÄ do reszty instrumentĂłw z ktĂłrymi ma graÄ. Taki whistle jest zwykle dwuczÄĹciowy i dostrajanie polega na wysuwaniu czÄĹci przebierki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adidadi

|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 20:10 Temat postu: |
|
|
Z takimi pytaniami typu: co znaczy tuneable? odsyĹam do poczytania innych tematĂłw na forum gdzie praktycznie wszystko o whistlach zostaĹo juĹź powiedziane. Co do Andean quenas to jest to jest to po prostu quena (czyt. kena) czyli flet "etniczny" pochodzÄ
cy z Ameryki PoĹudniowej. Z whistlem ma tylko tyle wspĂłlnego, Ĺźe teĹź jest dÄty, i Ĺźe ma 6 otworĂłw. ZadÄcie i brzmienie to juĹź inna historia. MoĹźna to kupiÄ na allegro albo na ebayu, ale raczej to bÄdzie kiepsko strojÄ
cy i brzmiÄ
cy szajs, ktĂłry sobie moĹźna co najwyĹźej na ĹcianÄ powiesiÄ. MĂłj szwagier jest PeruwiaĹczykiem i gra na tym instrumencie (zrobionym przez siebie) i twierdzi, Ĺźe w Polsce siÄ nie dostanie dobrej queny. MoĹźe siÄ jednak trafi:) _________________ W Ĺźycia wÄdrĂłwce, na poĹowie czasu,
Straciwszy z oczu szlak niemylnej drogi,
W gĹÄbi ciemnego znalazĹem siÄ lasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 20:16 Temat postu: |
|
|
Susato Low D jest bardzo przyjemnym instrumentem. KiedyĹ taki posiadaĹem. Ma podstawowÄ
zaletÄ, w przeciwieĹstwie do metalowych - brzmi niezaleĹźnie od temperatury.
Ale ma jedno ale - jest smuklejszy niĹź np. Howardy, czy Kerry, wiÄc ma szerszy rozstaw dziurek. Musisz mieÄ naprawdÄ dĹugie palce, Ĺźeby swobodnie na nim graÄ.
Ja swĂłj kupiĹem w ciekawy sposĂłb - kolega byĹ w NY, i zamĂłwiĹem w sklepie, ktĂłry dostarczyĹ flet prosto do hotelu.
Ew. poproĹ kogoĹ, kto lata na zachĂłd, Ĺźeby Ci przywiĂłzĹ. Ew. sklep internetowy - coraz wiÄcej ich wysyĹa do Polski. Kwestia ustalenia sposobu zapĹaty (PayPal lub karta) i przesyĹki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|