|
Whistlowisko
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
czerstwy22
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 1:36 Temat postu: FlaĹźolety Clarke |
|
|
Witajcie
Mam flaĹźolet z EMUZa i ostatnio siÄ tak zastanawiam, czy nie kupiÄ czegoĹ jeszcze. MÄczy mnie flaĹźolet np. taki http://muzyczny.pl/121429_Clark-flazolet-D-czarny-metalowy.html. ZaintrygowaĹ mnie bo jest z jednego kawaĹka i nie mogÄ ogarnÄ
Ä Czym siÄ róşni od takiego zwykĹego, w sensie z ustnikiem osobno? Jest wart swojej ceny?
Przy okazji Ĺźeby wiÄcej wÄ
tkĂłw nie zakĹadaÄ, gdzie dostanÄ i co polecacie z niĹźszych tonacji i wyĹźszych niĹź wspomniany EMUZy w tonacji D? SzczegĂłlnie myĹlÄ o tych niĹźszych |
|
Powrót do góry |
|
|
Adidadi
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 6:16 Temat postu: |
|
|
Poczytaj sobie w tym dziale tematy: "Jakie high D polecacie" i "Jakie low D polecacie". Poczytaj najpierw to, co juĹź byĹo omawiane na forum (a byĹo bardzo duĹźo), a potem zadawaj pytania, jesli czegoĹ nie znajdziesz. Co do tonacji whistla to kwestia gustu i rodzaju muzyki jakÄ
siÄ chce graÄ. W muzyce celtyckiej najpopularniejsze tonacje to odpowiednio D, C, B, co nie znaczy, Ĺźe innych siÄ nie wykorzystuje. _________________ W Ĺźycia wÄdrĂłwce, na poĹowie czasu,
Straciwszy z oczu szlak niemylnej drogi,
W gĹÄbi ciemnego znalazĹem siÄ lasu. |
|
Powrót do góry |
|
|
czerstwy22
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 10:28 Temat postu: |
|
|
no dobra a moje gĹĂłwne pytanie o podany wyĹźej flaĹźolet? Bo to mnie interesuje najbardziej |
|
Powrót do góry |
|
|
Adidadi
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 22:07 Temat postu: |
|
|
To, Ĺźe z "jednego kawaĹka" oznacza, Ĺźe jest non-tunable czyli nie moĹźna go dostrajaÄ do innych instrumentĂłw. W wiÄkszoĹci przypadkĂłw nie jest to mocno potrzebna opcja. Co do marki, ktĂłrÄ
wybraĹeĹ - nie chcÄ byÄ nudny i siÄ powtarzaÄ, ale naprawdÄ radzÄ doĹoĹźyÄ parÄ dych i kupiÄ sobie Goldfincha od naszego forumowego kolegi. Nie polecam tego produktu dlatego, Ĺźe chcÄ daÄ zarobiÄ koledze, ale dlatego, Ĺźe to naprawdÄ dobry sprzÄt za niskÄ
cenÄ i tym samym bezpieczny zakup. Z EmuzÄ
jest tak, Ĺźe siÄ trafi coĹ strojÄ
cego, albo siÄ nie trafi. Brzmienie teĹź szaĹu nie robi. _________________ W Ĺźycia wÄdrĂłwce, na poĹowie czasu,
Straciwszy z oczu szlak niemylnej drogi,
W gĹÄbi ciemnego znalazĹem siÄ lasu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|