Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Barfly
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 19:36 Temat postu: KONCERT: JL Thomas i Y Riou w Warszawie |
|
|
Na Ĺźyczenie znajomka niniejszym przekazujÄ:
W dniu 03.11.2009 (wtorek) odbÄdzie siÄ w Warszawie w art-klubie Pracovnia koncert jednego z najlepszych obecnie duetĂłw tradycyjnej muzyki bretoĹskiej - Jean-Luc Thomasa i Yvona Riou.
Jean-Luc Thomas to jeden z dwĂłch najznamienitszych, obok Jean-Michela Veillona, artystĂłw grajÄ
cych na drewnianym flecie poprzecznym muzykÄ bretoĹskÄ
i jeden z prekursorĂłw tego instrumentu w tradycji muzycznej Bretanii. Od wielu lat koncertuje i uczy na caĹym Ĺwiecie, jednoczeĹnie chĹonÄ
c wpĹywy z tradycji innych grup etnicznych i kontynentĂłw - Afryki, Ameryki PoĹudniowej, BaĹkanĂłw.
Yvon Riou jest gitarzystÄ
- solistÄ
i akompaniatorem - niezwykle cenionym w Bretanii i Irlandii. Towarzyszy muzycznie wielu znanym grupom i solistom, takim jak Skolvan, Jean-Michel Veillon czy Gilles Servat.
Jean-Luc i Yvon wystÄpujÄ
razem od wielu lat, majÄ
na koncie pĹytÄ "Beo!", ktĂłra stanowi zapis ich koncertu w BelfaĹcie.
W programie usĹyszymy tradycyjne taĹce bretoĹskie, wzbogacone o melodie z Irlandii, krajĂłw Maghrebu i BaĹkanĂłw.
Start: 19.00
WejĹcie: 10/7 PLN
http://pracovnia.pl//index.php?option=c ... 4&Itemid=1 _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
|
QuendiX
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 22:07 Temat postu: |
|
|
Jak ma byÄ Jean Luc Thomas to chÄtnie przyjdÄ, szczegĂłlenie, Ĺźe koncert w Warszawie i nie tak daleko od mojego domu
WszedĹem na strone PracoVni i tak przy pokazji zobaczyĹÄm, Ĺźe Irish Connection ma tam graÄ 25.10, i aĹź nie wiem co wybraÄ, bo Danar chyba teĹź gra tego dnia w Warszawie ? Ewelina potwierdzisz tÄ
informacje ? |
|
Powrót do góry |
|
|
poznanskapyrka
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 19:21 Temat postu: Re: KONCERT: JL Thomas i Y Riou w Warszawie |
|
|
Barfly napisał: |
Jean-Luc i Yvon wystÄpujÄ
razem od wielu lat, majÄ
na koncie pĹytÄ "Beo!", ktĂłra stanowi zapis ich koncertu w BelfaĹcie. |
To jest akurat nieprawda, bo BEO Riou nagraĹ z JM Veillonem _________________ PoznaĹ miasto DoznaĹ
www.ewelinagrygier.art.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
poznanskapyrka
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 19:22 Temat postu: |
|
|
QuendiX napisał: |
Jak ma byÄ Jean Luc Thomas to chÄtnie przyjdÄ, szczegĂłlenie, Ĺźe koncert w Warszawie i nie tak daleko od mojego domu
WszedĹem na strone PracoVni i tak przy pokazji zobaczyĹÄm, Ĺźe Irish Connection ma tam graÄ 25.10, i aĹź nie wiem co wybraÄ, bo Danar chyba teĹź gra tego dnia w Warszawie ? Ewelina potwierdzisz tÄ
informacje ? |
Tak, my gramy w DK Rakowiec, na ul WiĹlickiej. Najprawdopodobnije wystÄ
pi z nami Setanta
Zapraszam _________________ PoznaĹ miasto DoznaĹ
|
Powrót do góry |
|
|
QuendiX
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 22:36 Temat postu: |
|
|
I tak bardziej siÄ skĹaniam do pĂłjĹci na Was niĹź na TIC, tylko jakoĹ w trakcie koncertu zawitam niestety.
Se taĹczta mĂłwsz Od Dowspudy w 2007 ich nie widziaĹem, ciekaw jestem ile znajomych twarzy tam nadal taĹczy
W takim razie do zobaczenia na Koncercie
Ps. BÄdziecie mieli swoje pĹyty na sprzedaĹź ? |
|
Powrót do góry |
|
|
przemek
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 8:33 Temat postu: |
|
|
Od Diarmuida ( PoznaĹ) takiego maila dostaĹem :
Dobra wiadomosc, bo 07.11 przyjezdze z Bretanii fletista Jean-Luc Thomas
do Domu Bretanii. Koncert bedzie.
Diarmuid _________________ "the first task of an Irish fiddler is to make the feet and the soul dance" Eileen Ivers |
|
Powrót do góry |
|
|
Jasiek
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 9:13 Temat postu: |
|
|
O kurde.. a ja akurat bÄdÄ wtedy w Warszawie... tyle, Ĺźe w zupeĹnie innym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
|
poznanskapyrka
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 14:47 Temat postu: |
|
|
przemek napisał: |
Od Diarmuida ( PoznaĹ) takiego maila dostaĹem :
Dobra wiadomosc, bo 07.11 przyjezdze z Bretanii fletista Jean-Luc Thomas
do Domu Bretanii. Koncert bedzie.
Diarmuid |
z tego, co wiem, to wszytskie z koncertĂłw, ktĂłre sÄ
zamieszczone tu na forum siÄ odbÄdÄ
. byĹ tylko problem z WarszawÄ
, ale juĹź siÄ rozwiÄ
zaĹ, rozwiÄ
zaniem tym jest klub pracownia
JakoĹ na dniach bÄdÄ pisaĹa do JLT, to siÄ dowiem czy na pewno jest tak, jak napisaĹam powyĹźej a poza tym postaram siÄ namĂłwiÄ go an sesjÄ, z czym-wiem z doĹwiadczenia- nie powinno byÄ Ĺźadnych problemĂłw
a jeszcze maĹa dygresja...Diarmuida poznaĹam tak na dobre w pociÄ
gu relacji Szczecin - PoznaĹ. Rozmowa zeszĹa na JLt.. Diarumid mĂłwi, Ĺźe to on nauczyĹ JLT graÄ...a ja mĂłwiÄ, Ĺźe JLT uczyĹ mnie grac na flecie _________________ PoznaĹ miasto DoznaĹ
|
Powrót do góry |
|
|
QuendiX
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 18:42 Temat postu: |
|
|
Czy jutro KtoĹ z forum wybiera siÄ na koncert ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Feaorn
Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 211 Skąd: Bydgoszcz - Goldfinch Whistles
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 18:36 Temat postu: Stawi siÄ! |
|
|
Do Poznania, i owszem. DruĹźyna GoldfinchĂłw z whistlami stawi siÄ! _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
|
przemek
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 19:45 Temat postu: |
|
|
to przywieĹşcie mi snake'a _________________ "the first task of an Irish fiddler is to make the feet and the soul dance" Eileen Ivers |
|
Powrót do góry |
|
|
Adidadi
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 21:47 Temat postu: |
|
|
WĹaĹnie wrĂłciĹem z koncertu ww. panĂłw w Olsztynie i jestem zachwycony. Co prawda nic prawie nie zrozumiaĹem bo mĂłwili gĹĂłwnie po francusku. JednakowoĹź wyĹapaĹem, Ĺźe wspominali coĹ o Niepruszewie. Ale nie poszedĹem tam zgĹÄbiaÄ tajnikĂłw francuszczyzny jeno duchowo odpĹynÄ
Ä na jakiĹ czas poza rubieĹźe naszej ojczyzny. I udaĹo mi siÄ. Szkoda, tylko, Ĺźe tak maĹo osĂłb przybyĹo. ĹťyczÄ udanej zabawy na kolejnych koncertach. _________________ W Ĺźycia wÄdrĂłwce, na poĹowie czasu,
Straciwszy z oczu szlak niemylnej drogi,
W gĹÄbi ciemnego znalazĹem siÄ lasu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|