|
Whistlowisko
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomo¶ć |
michal18c
Doł±czył: 18 Sty 2008 Posty: 326 Sk±d: MÄ…kolno
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 14:29 Temat postu: PayPal (pytanie) |
|
|
Jestem posiadaczem konta PayPal. Mam pytanie odnośnie kwestii dodawania środków pieniężnych na swoje konto PayPal z konta bankowego.
Na PP pojawia siÄ™ takie zdanie: „Upewnij siÄ™, ĹĽe imiÄ™ i nazwisko dla konta PayPal zgadzajÄ… siÄ™ z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego.” No wĹ‚aĹ›nie czyĹĽby chodziĹ‚o o powiÄ…zanie konta bankowego z kontem PP?
Czy mając konto PayPal muszę zarejestrować w tym serwisie nr konta bankowego z którego będę wpłacał środki na PP żeby przelew dotarł na PP(czy serwis rozpoznaje przelew po identyfikatorze który kopiuję ze strony PP do okna przelewu w swoim banku i nr konta nie ma znaczenia)? Mam też pytanie czy mogę wpłacać środki na PP z dowolnego konta czy muszę mieć jedno zdeklarowane do wpłat na PP?
Czy jeĹĽeli nie powiÄ…ĹĽÄ™ swojego konta PP z nr konta bankowego to przelew z mojego banku dotrze na moje konto w serwisie PP?
Ostatnia kwestia czy mogę dodać swoje środki (na PayPal przelewem wypełnionym zgodnie z instrukcją na stronie PP) na poczcie (przelewem pocztowym)? Jakby ktoś wiedział co i jak to proszę o odpowiedź. Dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
przemek
Doł±czył: 24 Lis 2007 Posty: 111 Sk±d: WrocĹ‚aw
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 8:54 Temat postu: paypal |
|
|
jakiś czas temu, jak jeszcze nie było paypal w takiej formie, tzn z Polski można było płacić, ale na konto nie można było dostawać kasy za transakcje - zresztą niczego nie sprzedawałem, szukałem tylko kilku rzadkich płytek - to miałem wtedy dolarową kartę płatniczą.
Nie była ona powiązana z żadnym moim kontem bankowym, miała własne całkiem osobne konto i tylko tyle pieniędzy można było z niej ściągnąć ile było na tym koncie.
Radzę tak zrobić- założyć sobie konto tylko do transakcji paypal, albo jeszcze lepiej tak jak powyżej - tylko karta i konto karty - każdy bank da ci za darmo i nie debetowa, tylko masz tyle na koncie ile wpłaciłeś wcześniej. Masz wtedy pełną kontrolę!
Wtedy jak bedziesz chciał coś kupić zagramanicą to jak nie mają paypal to na pewno obsługują karty.
A co chcesz kupić ? _________________ "the first task of an Irish fiddler is to make the feet and the soul dance" Eileen Ivers |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|