Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
padre
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 17:41 Temat postu: Foty |
|
|
Tak mi przyszedl do glowy jeszcze jeden pomysl.
moze by tak zrobic galerie na stronie
tak, zeby zarejestrowani ludzie mogli wrzucac swoje zdjecia
oczywiscie poswiecone tematyce flutowo-fujarkowej, tudziez muzycznej.
bedzie mniejszy problem z dzieleniem sie fotami z imprez muzycznych typu warsztaty itd.
nie bardzo mam pojecie o php, ale w systemach portalowych mozna zrobic cos takiego bez najmniejszego problemu.
Yoshi, co ty na to?
a tak wogole, to jak juz jest tylu chetnych na zrzute na strone - tez sie chetnie dorzuce - to moze przeniesc strone na osobny serwer poswiecony tylko temu.
polecam nazwa.pl sam mam tam miejsce na serwerze juz przeszlo rok i jestem bardzo zadowolony. a wykupilem je dlatego, ze ISTA korzysta z ich oferty od momentu powstania.
ta oferta jest calkiem korzystna
http://nazwa.pl/serwery-serwery-active.html _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
|
Yoshi Site Admin
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 18:43 Temat postu: |
|
|
Padre, pomysĹ z galeriÄ
jest dobry i jak najbardziej do zrealizowania. Teraz pytania:
1) zarejestrowani dostajÄ
jedno haseĹko do wrzucania i nie rozpowszechniajÄ
?
2) osobne konta?
3) galeria widoczna dla wszystkich?
4) na stronie czy na forum (phpbb ma takie pluginy)?
Co do serwera. Czy jest potrzeba oddzielnego serwera? W sensie odczuwacie jakiĹ dyskomfort w sensie szybkoĹci dostÄpy czy coĹ w tym stylu? Pytam, bo serwer, na ktĂłrym stoi strona i forum jest w sumie dosyÄ duĹźy i wĹaĹciwie spokojnie wystarczy. Serwer utrzymuje firma www.linuxpl.com , tam w sumie ceny sÄ
ok i jak na razie nie byĹo problemu.
Czekam na opinie i propozycje.
BTW. w nazwie teĹź miaĹem juĹź serwer |
|
Powrót do góry |
|
|
padre
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 20:35 Temat postu: |
|
|
ja nie mam z tym serwerem zadnego problemu, to byla tylko luzna propozycja.
1) nie, nie ma sensu
2) tak, tak jak mamy hasla i loginy na forum, myslalem, zeby to samo obowiazywalo tez w galerii i wtedy widac by bylo kto wrzucil ktore zdjecia.
3) jak najbardziej tak
4)myslalem bardziej o stronie, w ten sposob wszyscy w jakis sposob przyczynimy sie do jej rozwijania, przynajmniej w tej kwestii _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
|
Adidadi
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 20:57 Temat postu: |
|
|
padre napisał: |
4)myslalem bardziej o stronie, w ten sposob wszyscy w jakis sposob przyczynimy sie do jej rozwijania, przynajmniej w tej kwestii |
To jest bardzo dobry pomysĹ. Podczas gdy forum Ĺźyje (raz bardziej, raz mniej) to strona stoi w miejscu. MoĹźna by jÄ
rozwinÄ
Ä trochÄ. _________________ W Ĺźycia wÄdrĂłwce, na poĹowie czasu,
Straciwszy z oczu szlak niemylnej drogi,
W gĹÄbi ciemnego znalazĹem siÄ lasu. |
|
Powrót do góry |
|
|
Yoshi Site Admin
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 21:26 Temat postu: |
|
|
ZrobiÄ i przedstawiÄ niedĹugo, czyli pewnie w nastÄpnym tygodniu, bo teraz jeszcze mnie sesja trzyma |
|
Powrót do góry |
|
|
Jasiek
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 14:08 Temat postu: |
|
|
To moĹźe od razu iĹÄ w coĹ w stylu szantymaniaka? |
|
Powrót do góry |
|
|
padre
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 16:18 Temat postu: |
|
|
a mozes sprecyzowac co masz na mysli?
bo prawde mowiac na samej stronie nigdy nie bylem
raz zajrzalem na forum i stwierdzilem, ze tylu ok... w jednej dyskusji
w zyciu nie widzialem i dalem sobie spokoj ze strona. _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
|
Jasiek
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 8:12 Temat postu: |
|
|
Mialem na mysli system "newsow" i to , ze wspolpracownikami sa ludzie ze srodowiska i z roznych zespolow . Z tego co wiem moga oni wrzucac na glowna strone artykuly kazdy z osobna. |
|
Powrót do góry |
|
|
padre
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 9:11 Temat postu: |
|
|
coz, tak daleko bym sie nie posunal.
ale moze to kwestia tego, ze moje podejscie do pewnych spraw moze zostac uznane za wrecz szowinistyczne.
znajomosc rzeczy niestety jest na baaaardzo roznym poziomie, a interenet jest pelen bzdur. to wlasnie bylo bardzo widac po watku ktory tam czytalem a propos bodhranu. dawno mnie tak zeby nie bolaly.
i prawde mowiac, sam nie pozwililbym sobie opublikowac artykulu przed redakcja - tak na przyklad.
jezeli o to chodzi, to jest nas na tyle malo, ze wystarczy jeden moderator i jezeli ktos bedzie chcial napisac cos ciekawego, to wystarczy mu podeslac a on juz bedzie wiedzial co z tym zrobic.
a jezeli ludzie beda mogli sami wrzucac zdjecia, to moim zdaniem tylko usprawni i wzbogaci strone. ktora stanie sie baza i archiwum eventow zwiazanych z tematem. _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|