|
Whistlowisko
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Feaorn
Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 211 Skąd: Bydgoszcz - Goldfinch Whistles
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 17:11 Temat postu: Goldfinch Whistles |
|
|
Witam!
NadszedĹ wreszcie obiecany moment, by oficjalnie otworzyÄ temat poĹwiÄcony naszemu projektowi o (jak to finezyjnie okreĹliĹ Perry ) "kryptonimie" Goldfinch Whistles, czyli whistle'om (flaĹźoletom) rÄcznie budowanym w naszej domowym, bydgoskim undergroundzie (dosĹownie ) przez Waldemara SzczygĹa oraz jego syna Jakuba, zwanego rĂłwnieĹź Feaornem.
Goldfinch Tin Whistle zbudowany jest z CPVC i pĂłĹkrystalicznego polimeru. Jego konstrukcja nawiÄ
zuje do Thin Weasela, legendarnego tin whistla wykonywanego przez wyjÄ
tkowego makera - Ĺ.p. Glenna Schultza. Instrument posiada tuning slide, wiÄc dostrojenie siÄ do reszty muzykĂłw na sesji, ktĂłrzy moĹźliwoĹci strojenia nie posiadajÄ
, nie stanowi problemu! Na ten moment dostÄpny jest jedynie w tonacji D.
KaĹźdy egzemplarz jest indywidualnie strojony i ogrywany, gĹĂłwnie przeze mnie. DokĹadamy wszelkich staraĹ, by uĹźyte materiaĹy i precyzyjne wykonanie zapewniaĹy wysokÄ
, profesjonalnÄ
jakoĹÄ. PoniewaĹź instrument jest w caĹoĹci wykonywany rÄcznie, moĹźe siÄ to wiÄ
zaÄ z pewnym czasem oczekiwania na jego wykonanie, zaleĹźnego od iloĹci zamĂłwieĹ i innych czynnikĂłw, na ktĂłre nie mamy wpĹywu.
Cena instrumentu wynosi 120 zĹ, co - mam nadziejÄ - nie bÄdzie stanowiĹo przeszkody na muzycznej drodze zarĂłwno poczÄ
tkujÄ
cego, jak i profesjonalisty.
Najprawdopodobniej jutro nasza strona zostanie posadzona w przestrzeni internetowej. Nie jest jeszcze zbyt rozbudowana z racji na poĹpiech, z jakim staramy siÄ zbudowaÄ pierwsze partie GoldfinchĂłw, by czas oczekiwania na zamĂłwiony instrument byĹ minimalny.
Oto jej adres: www.goldfinch.eu
EDIT:
Z racji na opóźnienia dziaĹania serwerĂłw naszej ukochanej TePsy, podajemy innÄ
drogÄ wiodÄ
cÄ
do naszej strony: http://goldfinch.eu/
Wielce jesteĹmy wdziÄczni fenomenalnym muzykom z zespoĹĂłw Beltaine, Duan i Danar za nieocenione wsparcie na whistlemakerskiej drodze - Grzesiowi i JaĹkowi, za testy naszych najwczeĹniejszych i najsurowszych prototypĂłw; Witkowi za ogromnÄ
wiarÄ i niesamowite zaufanie, ktĂłre nadaĹo nam rozpÄdu juĹź u samego zarania i Ewelinie, za bezlitosnÄ
krytykÄ najwyĹźszej klasy, ktĂłra niejeden raz nakierowaĹa nas na wĹaĹciwÄ
drogÄ.
OczywiĹcie zachÄcam do zamĂłwienia i zapraszam do dzielenia siÄ wszelkimi przemyĹleniami, pytaniami i opiniami na temat naszego whistla. Pokornie proszÄ rĂłwnieĹź o cierpliwoĹÄ i wyrozumiaĹoĹÄ - robimy z ojcem co w naszej mocy, by stanÄ
Ä na wysokoĹci zadania i dostarczyÄ Wam instrument warty uwagi. To dopiero poczÄ
tek Goldfinchowej wÄdrĂłwki, wiÄc kaĹźda krytyka i kaĹźdy pomysĹ sÄ
nam na wagÄ zĹota! _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles
Ostatnio zmieniony przez Feaorn dnia Pon Wrz 15, 2008 14:44 , w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Sumar
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 20:11 Temat postu: |
|
|
<Sumar gwiĹźdĹźÄ z podziwem>
ÂŁaaĹ... do tej pory nasĹuchaĹem siÄ jedynie o tym Goldfinchu, a teraz mam okazje, na zdjÄciu ale zawsze, go zobaczyÄ. Estetycznie jest to cacuszko naprawdÄ, a jako ĹwieĹźo upieczony whistler (o ile juĹź moĹźna by tak mnie nazwaÄ) wieĹźÄ kaĹźdemu sĹowu wypowiedzianemu przez forumowiczĂłw co do jego brzmienia. I nawet ma tuning slide.
A i cena myĹle bardzo dobra. Praca w to wĹoĹźona z pewnoĹciÄ
jest wielka.
MoĹźe ten mĂłj post trochÄ maĹo wnoszÄ
cy, ale po prostu musiaĹem to zachwaliÄ jak zobaczyĹem. Szczerze powiedziawszy spodziewaĹem siÄ czegoĹ, co i owszem Ĺadnie gra, ale estetycznie jeszcze mogĹoby byÄ bardziej dopracowane, a tu popatrzcie, jaki Ĺliczny whistle...
NaprawdÄ gratulacje chĹopaki, wyglÄ
da przegenialnie. AĹź chce to wziÄ
c ze zdjÄcia i dawaj, aĹź sÄ
siedzi z rodzicami z domu na bruk nie wyrzucÄ
.
PS Przepraszam, Ĺźe taki dĹugi post mi wyszedĹ. _________________ Marzyciel...
Marzy o Irlandii, Flecie Irlandzkim i o wiecznej miĹoĹci do ITM. |
|
Powrót do góry |
|
|
ywysme
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 20:12 Temat postu: |
|
|
Tylko gratulowaÄ, jak fundusze pozwolÄ
to kiedyĹ trzeba bÄdzie sie mi zaopatrzyÄ w tego polskiej roboty whistla. _________________ Never was a cornflake girl... |
|
Powrót do góry |
|
|
panna rozyczka
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 8:55 Temat postu: |
|
|
a ja chcÄ go w ciemno zamĂłwic. Gram obecnie m. in na
Susato i jestem zadowolona, mam nadziejÄ, Ĺźe z tego rĂłwnieĹź bÄdÄ. Czy przez forum moĹźna go zamĂłwiÄ? Jak dĹugo trzeba czekaÄ na instrument? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
Jasiek
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 9:02 Temat postu: |
|
|
Sumar napisał: |
Szczerze powiedziawszy spodziewaĹem siÄ czegoĹ, co i owszem Ĺadnie gra, ale estetycznie jeszcze mogĹoby byÄ bardziej dopracowane, a tu popatrzcie, jaki Ĺliczny whistle...
|
Whistle jest wykonany perfekcyjnie. Jak siÄ go oglÄ
da z bliska robi wraĹźenie i widaÄ wĹoĹźonÄ
pracÄ |
|
Powrót do góry |
|
|
Luki
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 10:01 Temat postu: |
|
|
A ja wĹaĹnie zamĂłwiĹem Goldfincha. Nawet zaĹapaĹem siÄ na promocjÄ "dla pierwszych klientĂłw wysyĹka gratis"! Nie mogÄ siÄ doczekaÄ, kiedy na nim zagram |
|
Powrót do góry |
|
|
panna rozyczka
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 10:40 Temat postu: |
|
|
ja tez chcÄ byÄ pierwszym klientem, ale strona mi nie wchodzi. Czy moje zamĂłwienie na forum moĹźe byÄ traktowane na rĂłwni ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Yoshi Site Admin
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 10:56 Temat postu: |
|
|
MyĹlÄ, Ĺźe moĹźna spokojnie napisaÄ na maila
Temat przyklejony. |
|
Powrót do góry |
|
|
Feaorn
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 14:01 Temat postu: Pierwsze Goldfinche |
|
|
PiÄkne dziÄki za opinie i pierwsze zamĂłwienia! Bardzo nam miĹo! Postaramy siÄ stanÄ
Ä na wysokoĹci zadania i trafiÄ w Wasze gusta!
Panno Róşyczko - WysĹaĹem do Ciebie prywatnÄ
wiadomoĹÄ, gdzie szczegĂłĹy przedstawiam.
Promocja pod tytuĹem "WysyĹka Gratis!" wciÄ
Ĺź trwa!
Obecny czas oczekiwania na Goldfinche nie jest dĹugi - udaĹo nam siÄ zmontowaÄ wystarczajÄ
co duĹźo egzemplarzy, by termin ten zminimalizowaÄ!
Strona jest dopiero osadzana w internetowych przestworzach, wiÄc na niektĂłrych liniach jeszcze nie chodzi (np. u mnie ). Etap "montaĹźu" powinien siÄ dzisiaj zakoĹczyÄ, wedle tego, co dowiedzieliĹmy siÄ od zarzÄ
dzajÄ
cych serwerem. Ponadto informujÄ, Ĺźe stronowa alternatywa w jÄzyku angielskim powstanie niebawem!
W razie braku satysfakcji z instrumentu, wad techincznych, czy pomysĹĂłw - dajcie znaÄ, a na pewno coĹ uradzimy. _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
|
Feaorn
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 14:46 Temat postu: Alternatywny link |
|
|
Z racji na pewne komplikacje, ktĂłre wynikajÄ
z polityki TP, umieszczam alternatywny link do naszej strony: http://goldfinch.eu/ _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
|
Yoshi Site Admin
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 21:23 Temat postu: |
|
|
Jak tylko bÄdÄ miaĹ chwilÄ to dodam linka do Was |
|
Powrót do góry |
|
|
Feaorn
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 22:01 Temat postu: Pierwsze Goldfinche |
|
|
Wielkie dziÄki za to i przyklejenie tego tematu!
Powoli szykujÄ
siÄ uaktualnienia na stronce! Dam znaÄ, jak coĹ wiÄcej siÄ pojawi!
DziÄkujÄ rĂłwnieĹź za wszystkie dotychczasowe zamĂłwienia! Pierwsze Goldfinche wĹaĹnie opuszczajÄ
gniazdo! _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
|
padre
|
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 13:58 Temat postu: |
|
|
produkcja i wysylka uruchomiona
teraz trzeba zaczac rozwijac firme
skupic sie na udoskonalaniu istniejacego modelu
projektowac nowe i zaczac sie zastanawiac nad produkcja lowa
czy w razie czego moge liczyc na wysylke na sloneczna zielona wyspe? _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
|
Feaorn
|
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 16:38 Temat postu: "RozwĂłj" |
|
|
Bardzo precyzyjnie wymieniĹeĹ wszystko, czym siÄ obecnie do godziny 3 am zajmujemy! A i owszem, low whistle zaprzÄ
tajÄ
nam wyobraĹşnie juĹź od jakiegoĹ czasu, lecz przyznam, Ĺźe priorytetem na ten moment bÄdzie nam tin whistle i dalsze dopracowywanie jego wĹaĹnie!
Padre! JakĹźe moglibyĹmy Ci w sprawie wysyĹki odmĂłwiÄ? _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
|
padre
|
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 18:09 Temat postu: |
|
|
wiesz, moze ci sie po prostu nie chciec _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|