Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
poznanskapyrka
|
|
Powrót do góry |
|
|
Barfly
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 10:13 Temat postu: |
|
|
Ech... Ĺezka siÄ w oku zakrÄciĹa... DziÄki Elwirka!!! _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
|
Perry
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 12:23 Temat postu: |
|
|
Echh.. Stare dobre czasy.. Niepruszewo mialo swoj urok |
|
Powrót do góry |
|
|
bobatikla
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 16:59 Temat postu: |
|
|
No fajnie mieliĹcie i klimatycznie Ja bym tak poprosiĹa o powtĂłrkÄ co by moĹźna byĹo teĹź pouczestniczyÄ |
|
Powrót do góry |
|
|
Efraim
|
Wysłany: Czw Sty 01, 2009 15:38 Temat postu: |
|
|
Mam proĹbÄ. Czy ktoĹ mĂłgĹby po krĂłtce wymieniÄ kawaĹki, ktĂłre wystÄpujÄ
na filmikach? Te grane przez warsztatowiczĂłw jak i temat przewodni drugiego filmu (trailera ). Co prawda nie byĹem na tych warsztatach, ale filmy jak dla mnie prezentujÄ
niezwykĹy klimat i z sentymentem je oglÄ
dam |
|
Powrót do góry |
|
|
Barfly
|
Wysłany: Pią Sty 02, 2009 8:47 Temat postu: |
|
|
Nie znam wszystkiego ale moĹźe choÄ trochÄ pomogÄ.
W pierwszym filmiku pierwsza melodyjka to Split Rock. Potem sa juĹź kawaĹki bretoĹskie i (o ile dobrze pamiÄtam) kompozycja MichaĹa Ĺťaka, ktĂłrych tytuĹĂłw niestety nie znam.
W drugim filmiku pierwszy kawaĹek to jakiĹ Slip Jig, ktĂłrego nie znam, ale nastÄpuje zaraz po Rolling Waves w wykonaniu Manikuta (http://www.myspace.com/193245944) - moĹźe to bÄdzie jakaĹ wskazĂłwka.
Później leci The Legacy (jig) - grany razem przez wszystkich
a potem jakiĹ oberek (o ile pamiÄtam) ktĂłrego tytuĹu nie znam _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
|
Efraim
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 16:22 Temat postu: |
|
|
DziÄki za namiary JeĹli chodzi o ten pierwszy kawaĹek (slip jig) na drugim filmie, to muszÄ powiedzieÄ, Ĺźe bĹyskawicznie wpadĹ mi w ucho i nie ukrywam, Ĺźe fajnie byĹoby dowiedzieÄ siÄ cóş to takiego A z Twojej wskazĂłwki Barfly'u nie za bardzo wiem jak skorzystaÄ |
|
Powrót do góry |
|
|
Adidadi
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 16:28 Temat postu: |
|
|
Mi siÄ z kolei bardzo spodobaĹ ten utwĂłr pod koniec pierwszego filmu grany przez wszystkich. Z Twojej wypowiedzi Barfly wywnioskowaĹem, Ĺźe to ten utwĂłr autorstwa Ĺťaka (o ile siÄ nie mylÄ). _________________ W Ĺźycia wÄdrĂłwce, na poĹowie czasu,
Straciwszy z oczu szlak niemylnej drogi,
W gĹÄbi ciemnego znalazĹem siÄ lasu. |
|
Powrót do góry |
|
|
Efraim
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 1:11 Temat postu: |
|
|
A wiÄc przekopaĹem The Session i jeĹli chodzi o tego slip jiga rozpoczynajÄ
cego drugi filmik to jest to The Silver Slipper. Wykonawcy nie udaĹo mi siÄ ustaliÄ A ten koĹcowy kawaĹek (podejrzewam, Ĺźe wystÄpujÄ
cy w jednym secie z poprzednim) to The Dusty Miller Heh nie Ĺatwo byĹo je znaleĹşÄ po samej notacji ABC |
|
Powrót do góry |
|
|
Barfly
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 8:20 Temat postu: |
|
|
Adidadi napisał: |
Mi siÄ z kolei bardzo spodobaĹ ten utwĂłr pod koniec pierwszego filmu grany przez wszystkich. Z Twojej wypowiedzi Barfly wywnioskowaĹem, Ĺźe to ten utwĂłr autorstwa Ĺťaka (o ile siÄ nie mylÄ). |
Sorki Adidadi, gdzieĹ mi umknÄ
Ĺ TwĂłj post. Z tego co pamiÄtam utwĂłr byĹ MichaĹa (wĹaĹnie ten) ale gĹowy nie dam.
Efraim! Dobra robota _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
|
poznanskapyrka
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 11:46 Temat postu: |
|
|
Barfly napisał: |
Adidadi napisał: |
Mi siÄ z kolei bardzo spodobaĹ ten utwĂłr pod koniec pierwszego filmu grany przez wszystkich. Z Twojej wypowiedzi Barfly wywnioskowaĹem, Ĺźe to ten utwĂłr autorstwa Ĺťaka (o ile siÄ nie mylÄ). |
Sorki Adidadi, gdzieĹ mi umknÄ
Ĺ TwĂłj post. Z tego co pamiÄtam utwĂłr byĹ MichaĹa (wĹaĹnie ten) ale gĹowy nie dam.
Efraim! Dobra robota |
A mnie sie wydaje, ze to jakis bretonski tradycyjny kawalek jest, tylko Michal do niego dopisal 2 glosy jeszcze.... _________________ PoznaĹ miasto DoznaĹ
www.ewelinagrygier.art.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
Barfly
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 15:02 Temat postu: |
|
|
w sprawach bretoĹskich Elwirka jest zdecydowanie bardziej godna zaufania. Moje rozeznanie jest doĹÄ sĹabe. _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
|
Adidadi
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 17:41 Temat postu: |
|
|
Jakby nie byĹo, utwĂłr mnie urzekĹ. Szkoda, Ĺźe nawet jeĹli to tradycyjny utwĂłr bretoĹski, to istnieje maĹe prawdopodobieĹstwo, Ĺźe go namierzÄ. Chyba, Ĺźe istnieje zarejestrowana wersja "Ĺťakowska". Wie ktoĹ coĹ o....? _________________ W Ĺźycia wÄdrĂłwce, na poĹowie czasu,
|
Powrót do góry |
|
|
Barfly
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 21:51 Temat postu: |
|
|
Zeby przeciÄ
Ä wszelkie spekulacje wykonaĹem telefon do ĹşrĂłdĹa.
Monsieur Ĺťak zeznaĹ, Ĺźe jest to tradycyjny utwĂłr bretoĹski z regionu Paludier (tego, w ktĂłrym produkuje siÄ sĂłl z soli morskiej). DokĹadny tytuĹ nieznany, wiÄc moĹźna go sobie nazwaÄ Bal Paludier.
No i wyszĹo na to, Ĺźe to Elwirrka racjÄ miaĹa Melodia tradycyjna - drugie i trzecie gĹosy autorstwa MichaĹa.
Adidadi - to doĹÄ prosta melodia. Nie powinno byÄ wiÄkszych problemĂłw z wziÄciem sobie tego "na ucho". Gdyby jednak byĹy - daj znaÄ. Postaram siÄ go spisaÄ w wolnej chwili. _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
|
Adidadi
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 22:20 Temat postu: |
|
|
DziÄki, ale z rozpracowaniem nie mam problemu. Bardziej chodziĹo mi o zdobycie jakiegoĹ nagrania, aĹźeby rozkoszowaÄ siÄ nim w kaĹźdej chwili. _________________ W Ĺźycia wÄdrĂłwce, na poĹowie czasu,
|
Powrót do góry |
|
|
|