Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
padre
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 20:34 Temat postu: RIP |
|
|
i niestety znowu mam zle wiadomosci
dzisiaj rak pokonal kolejna legende muzyki irlandzkiej
w wieku lat 73 zmarl Ronnie Drew
[']
http://ie.youtube.com/watch?v=vGNxz7zeU10 _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
|
Barfly
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 7:41 Temat postu: |
|
|
Ech, legendarny gĹos! Przynajmniej Bozia lat mu nie poskÄ
piĹa. ZdÄ
ĹźyĹ swoje wypiÄ i wyĹpiewaÄ. Teraz przynajmniej, po dĹuĹźszej przerwie, znĂłw pojadÄ
w duecie z Luke Kelly'm _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
|
Barfly
|
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 7:36 Temat postu: |
|
|
Wiesz, Padre? Jak sobie tak dokĹadniej obejrzaĹem ten filmik, to dopiero za ktĂłrymĹ tam razem rozpoznaĹem na nim Shane McGowana - ledwo rozpoznaĹem, gĹĂłwnie po gĹosie. Mam do PoguesĂłw ogromy sentyment - to pierwsza kapela, ktĂłra wzbudziĹa we mnie zainteresowanie wyspiarskÄ
muzykÄ
i poĹrednio doprowadziĹa mnie do ITM. Shane, zdaje siÄ, niewiele zmieniĹ siÄ jak chodzi o styl Ĺźycia i - niestety - coraz bardziej to widaÄ. _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
|
Pees
|
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 8:45 Temat postu: |
|
|
Barfly napisał: |
Jak sobie tak dokĹadniej obejrzaĹem ten filmik, to dopiero za ktĂłrymĹ tam razem rozpoznaĹem na nim Shane McGowana - ledwo rozpoznaĹem, gĹĂłwnie po gĹosie. (...) Shane, zdaje siÄ, niewiele zmieniĹ siÄ jak chodzi o styl Ĺźycia i - niestety - coraz bardziej to widaÄ. |
Jest na Youtube filmik z koncertu Pogues'Ăłw, gdzie Shane Ĺpiewa 'Fairytale of New York' z Katie Melua. PiÄkna Kasia wydaje siÄ byÄ zaĹźenowana towarzystwem - jak na mĂłj gust, chÄtnie by stamtÄ
d zwiaĹa... ZrobiĹ siÄ z Shane'a monsterek, nie ma co...
http://pl.youtube.com/watch?v=ig3EjNlKP5M |
|
Powrót do góry |
|
|
Barfly
|
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 7:51 Temat postu: |
|
|
Pees napisał: |
PiÄkna Kasia wydaje siÄ byÄ zaĹźenowana towarzystwem - jak na mĂłj gust, chÄtnie by stamtÄ
d zwiaĹa... |
JeĹźeli tak jest w rzeczywistoĹci, to przynajmniej w tej piosence moĹźe mu "nawrzucaÄ" przy koĹu _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
|
|