|
Whistlowisko
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Grey Fox
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 16:47 Temat postu: Flet z polimeru? |
|
|
Witam,
co myĹlicie o fletach z polimeru, np. Dixon? Czy warto? Pytam, bo chciaĹbym kupiÄ swĂłj pierwszy flet, a niestety moje fundusze sÄ
dosyÄ ograniczone. ZastanawiaĹem siÄ nad kupnem fletu od Douga Tipple'a (wydaje mi siÄ, Ĺźe jest to coĹ od czego moĹźna zaczÄ
Ä), jednak po wziÄciu pod uwagÄ kursu dolara jasnym jest to, Ĺźe to co jest tanie dla AmerykanĂłw niekoniecznie jest tanie dla nas -kwota roĹnie teĹź troszkÄ ze wzglÄdu na przesyĹkÄ i ewentualne cĹo. Za stosunkowo niewiele wiÄcej moĹźna dostaÄ flet z polimeru -stÄ
d teĹź moje pytanie -czy mimo wszystko kupiÄ coĹ od Douga Tipple'a (a moĹźe ktoĹ w Polsce wykonuje takie flety?), czy wydaÄ trochÄ wiÄcej na flet z polimeru? |
|
Powrót do góry |
|
|
Luki
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 22:55 Temat postu: Re: Flet z polimeru? |
|
|
Witam,
Tutaj znajduje siÄ kilka postĂłw dotyczÄ
cych fletĂłw Douga Tipple'a:
http://www.whistle.art.pl/forum/viewtopic.php?t=64
Zdecydowanie warto zainwestowaÄ wiÄcej pieniÄdzy i kupiÄ lepszy flet - moĹźna powiedzieÄ, Ĺźe do pewnego poziomu ceny to jest prawda uniwersalna .
OsobiĹcie nie spotkaĹem siÄ z dobrym fletem od Dixona, mam takÄ
rurkÄ PCV i graÄ siÄ na tym nie da. Nie stroi i bardzo trudny w zadÄciu.
Na derlinowym dixonie nie graĹem, ale sam posiadam M&E z tego materiaĹu i jestem z niego bardzo zadowolony. Nowy kosztuje okoĹo 350euro. To nie duĹźo jak na flet.
Jak nie M&E to Desi Sery jak pisaĹ Padre. Cena podobna. _________________ -------------------------------------------------------------------------------------------- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|