Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kones
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 11:26 Temat postu: poczuĹem potrzebÄ przywitania siÄ :) |
|
|
Witam zatem.
Na strony trafiĹem dziÄki Barfly'owi za co mu chwaĹa a z ktĂłrym znamy siÄ wirtualnie juĹź od jakiegoĹ czasu. Na whistlach i fletach nie gram (mimo usilnych prĂłb i odbytym mini kursie) co nie znaczy Ĺźe nie wrĂłcÄ. Za to aktywnie uprawiam celtykÄ na gitarze (strĂłj standardowy i drop d) i bodhranie (klasycznie, top end do mnie nie przemawia). Celtycko zapadĹem z 15 lat temu i tak zostaĹo z maĹymi odskoczniami (a to bluegrass a to klasyka, róşnie ). Rok temu razem z rodzinÄ
wrĂłciĹem z 7letniego pobytu w USA i szukam kontaktĂłw celtolubnych w naszym piÄknym kraju najlepiej jednak blisko mnie (staĹy adres - ToruĹ) celem wspĂłlnego muzykowania na przykĹad.
Muzycznie zaczÄ
Ĺem udzielaÄ siÄ w grupie szantowej Kapitan Thorn w ktĂłrej udaĹo mi siÄ zaszczepiÄ pÄd ku celtyce i dlatego zaczÄliĹmy nowy program i powoli bÄdziemy rejestrowaÄ sumÄ naszych wypocin. Mam nadziejÄ do koĹca lutego nagraÄ demko i podzieliÄ siÄ z szerszym ogĂłĹem. Tyle. FĂĄilte! |
|
Powrót do góry |
|
|
padre
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 15:10 Temat postu: |
|
|
cze Kones
witam na Whistlowisku.
kontaktowales sie z Pickiem po powrocie?
pozdrawiam
Padre _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
|
Perry
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 19:42 Temat postu: |
|
|
Kones byku !! Kope lat PamiÄtasz mnie ? KiedyĹ sie intensywnie wymienialiĹmy muzykÄ
na Soulseeku. Irish_maniac Fajnie Ĺźe sie nie szlajasz juz po obcych landach |
|
Powrót do góry |
|
|
fishman
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 21:36 Temat postu: |
|
|
CzeĹÄ Kones,
miĹo sĹyszeÄ, Ĺźe skromne grono muzykĂłw itm z kujawsko-pomorskiego siÄ powiÄksza. No, przynajmniej ujawnia Mam nadziejÄ, Ĺźe skrÄci siÄ niedĹugo jakaĹ regularna sesja, bo nie liczÄ
c mnie, parÄ osĂłb pogrywa w Bydgoszczy. A kto wie kto jeszcze siÄ tu skrywa |
|
Powrót do góry |
|
|
Kones
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 23:21 Temat postu: |
|
|
@ Padre
PodjÄ
Ĺem prĂłby ale on tak zapadĹ w tÄ swojÄ
chatÄ Ĺźe poza niÄ
Ĺwiata nie widzi. Ja zaĹ siÄ na poĹudnie na razie nie wybieram, ale chyba wyĹlÄ mu zaczepnego granata bo mamy zalegĹy przelew razem, prawda li to?. MiĹo znowu czytaÄ, jak tam Ĺźycie? dalej w Irlandii? co artystycznie? pozdro
@Perry
AleĹź... oczywiĹcie!!! witam. I... zapraszam na soulseek w wolnej chwili . NIck: Plakatanaran, ale wpisz jakieĹ danu czy solas i powinno wyskoczyÄ . Niedawno zasiadĹem a trochÄ muzycznie siÄ dzieje wiÄc jest myĹle pole do pogaduch. MiĹo czytaÄ, moĹźe jakieĹ nowinki wpadĹy w ucho? siÄ podzielcie w odnoĹnym temacie (Padre, niechĹźe takdre)
@fishman
DziÄki, no to liczÄ na jakieĹ sessiun jak Bozia da. Ja jestem zwart i gotĂłw
dziÄki za ciepĹe przywitanie, nie ma jak stare, sprawdzone celtyckie znajomoĹci |
|
Powrót do góry |
|
|
Feaorn
Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 211 Skąd: Bydgoszcz - Goldfinch Whistles
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 1:37 Temat postu: ChÄÄ tradowego sesjowania |
|
|
W imieniu bydgosko-okolicznego zespoĹu tradowego Strays, witam serdecznie i wnet wyraĹźam chÄÄ wspĂłlnego sesjowania!
(Wybacz sĹĂłw zwiÄzĹoĹÄ - sesja, ta uniwersytecka, czasami nieco komplikuje sprawy i czas zachĹannie odbiera... )
PozdrĂłwka!
PS.
Ugadamy siÄ na sesyjÄ jakoĹ w poczÄ
tku lutego? _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
|
Kones
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 9:38 Temat postu: |
|
|
poczÄ
tek lutego it is! Tylko podaj gdzie Wasze Stonehenge i jakoĹ dostroimy termin. Ja nie sesjowaĹem juĹź z pĂłĹtorej roku, tym bardziej chÄtnie . ChcaiĹbym teĹź omĂłwiÄ ewentualne nabycie tinka. Zatem kiedy i gdzie? moĹźe byÄ na priva Ĺźeby nie ĹmieciÄ wÄ
tku.
pozdrĂłwka |
|
Powrót do góry |
|
|
fishman
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 18:24 Temat postu: |
|
|
U mnie sesja potrwa do 7, po tym terminie mogÄ siÄ spokojnie dopasowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kones
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 9:59 Temat postu: |
|
|
to jak? wygrzebali siÄ juĹź z uczelnianych powinnoĹci? |
|
Powrót do góry |
|
|
fishman
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 21:33 Temat postu: |
|
|
Ja bÄdÄ siÄ jeszcze grzebaÄ do koĹca lutego, ale od wtorku wieczorem mam ogĂłlnie w miarÄ luz. Trzeba jakoĹ wykorzystaÄ wolne (co niektĂłrych), w moim wypadku - do 21 lutego. Tak Ĺźeby w razie czego dojechaÄ , bo jak wiem nie okreĹliliĹmy gdzie to ma byÄ. |
|
Powrót do góry |
|
|
Feaorn
Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 211 Skąd: Bydgoszcz - Goldfinch Whistles
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 21:39 Temat postu: Sesje w Bydgoszczy... |
|
|
Wybaczcie! PrzygwoĹźdĹźonym bÄdÄ
c odrobinÄ do praktycznie dzisiaj, wreszcie siÄ teraz mogÄ zabraÄ do tematu.
Na ten moment mogÄ jedynie powiedzieÄ caĹkiem nieprecyzyjnie: oczekujcie znaku!
Trzymajta siÄ! _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
|
|